Blog

Ademhalingsoefening

Ademhalingsoefeningen zijn voor iedereen effectief! Alleen de achterliggende gedachte waarom je een ademhalingsoefening doet kan anders zijn. 

Mensen met COPD hebben baat bij een lagere buikademhaling en langere uitademing, omdat dit er voor zorgt dat de ademhaling minder energie kost en er meer lucht uit de longen gaat. Hierdoor komt er meer ruimte in de longen om deze weer te vullen met nieuwe zuurstof. 

Bij astma kan de ademhalingsoefening misschien juist meer helpen om bewust te worden van het tempo en de ademhaling beter te reguleren. 

Een rustigere diepere ademhaling kan ook helpen voor bewustwording en ontspanning in het lichaam. Het helpt ander andere bij stress, angst of slaapklachten. Maar kan ook helpen om de spierspanningsklachten in de nek/schouderregio te verminderen. Een hoge ademhaling gaat namelijk vaak gepaard met het optrekken/verkrampen en de spieren vanuit de nek/bovenrug regio. 

Dit is echt een basisoefening. Hiermee beginnen wij vaak, vanuit daar zullen we kijken naar het doel en uw persoonlijke ademhaling, waardoor de vervolg oefeningen erg uiteenlopen. 

Mocht u vragen hebben, neem contact op met één van onze longfysiotherapeuten
Hoofddorp: Laura, Ron en Els
Purmerend: Els

Hieronder de ademhalingsoefening: 

ademhalingsoefening longfysiotherapie mefysio Hoofddorp Purmerend

ME Fysio, fysiotherapie, J.C. Beetslaan 157 Hoofddorp
× STEL JE VRAAG VIA WHATSAPP