Blog

Geen muisarm maar tabletnek

tabletnek en zithoudingGeen muisarmen meer, maar tabletnekken

Gister was dit uitgebreid in de media. Steeds meer kinderen (en volwassenen!) hebben last van nek- en hoofdpijnklachten. Velen van ons zitten veel voorovergebogen op de tablet of smartphone en bewegen te weinig. Belangrijk is dat ouders op hun eigen zithouding en die van hun kinderen letten. Als je hoofd in een rechte positie boven de romp staat weegt deze gemiddeld zo een 5kg, indien je met het hoofd voorover gebogen zit, kan het hoofd niet meer op de nek rusten, en weegt deze zo een 20-30kg, een groot gewicht voor de nekspieren om te dragen! Zo ontstaan door overbelasting spierklachten aan de nek en bovenrug.
Dit kan uiteraard behandeld worden door ons. Maar beter is om zelf deze klachten te voorkomen door goed rechtop te zitten en de laptop of tablet op een steun te zetten (op tafel). Zodat de bovenrand van het beeldscherm op ooghoogte staat en je de schouders onstpannen omlaag kunt laten hangen.Probeer elk half uur even met de schouders te draaien en regelmatig je oor naar je schouder te brengen om de nek te rekken.
En de beste houding is de volgende houding! In beweging blijven dus. Wil je meer tips? Neem dan gerust contact met ons op.
 
ME Fysio, fysiotherapie, J.C. Beetslaan 157 Hoofddorp
× STEL JE VRAAG VIA WHATSAPP