Blog

Magnesium

Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal dat je lichaam nodig heeft voor botopbouw en goed functioneren van de spieren. Het zorgt voor ontspanning en herstel van de spieren, zenuwen en bloedvaten, verhoogt je weerstand tegen stress en versterkt je geheugen en concentratievermogen.

Dit mineraal krijgt ons lichaam binnen door voeding. Het gehalte aan magnesium verschilt per voedingsmiddel. Het zit onder andere in groene bladgroente, tarweproducten, sojaproducten, noten en zaden, bonen, avocado, rijst, kokos en drinkwater.

Bij een tekort hieraan kun je onder andere last krijgen van spierkrampen.
Veel mensen denken bij vitaminen en mineralen dat alleen een tekort schadelijk is, echter ook een overdosis (door bijvoorbeeld het slikken van extra supplementen) kan negatieve gevolgen voor het lichaam hebben. Een teveel aan magnesium in het bloed kan leiden tot een magnesiumvergiftiging. Kort durend kan dit vervelend zijn door bijvoorbeeld misselijkheid. Echter langdurige overdosis kan ook voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Belangrijk blijft een afwisselend eetpatroon.

Meer leuke weetjes vind je ook op onze facebookpagina.

ME Fysio, fysiotherapie, J.C. Beetslaan 157 Hoofddorp
× STEL JE VRAAG VIA WHATSAPP