Blog

Tapen bij hooikoorts

Hooikoorts

Wij werken in onze praktijk veel met kinesiotaping/medical Taping. Deze manier van tapen kan helpen bij diverse blessures, overbelastings-/spanningsklachten, lymfe oedeem, maar ook bij hooikoorts!

Bijna een kwart van de Nederlandse bevolking heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel. Maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen geïrriteerd raken en veel meer slijm gaan produceren.

Hooikoorts kan zich uiten in verschillende klachetn zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts, maar de ergste seizoenen zijn de lente en zomer.

Medical Taping is een tape toepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen. Of zelfs ervoor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair (zo een 70-80% merkt duidelijke verbetering). Het is dus zeker de moeite waard deze tape methode toe te passen bij iemand met hooikoorts!

http://www.fysiotape.nl/hooikoorts-medical-taping

Voor verdere vragen, vraag uw fysiotherapeut van ME Fysio, Fysiotherapie in Hoofddorp.

ME Fysio, fysiotherapie, J.C. Beetslaan 157 Hoofddorp
× STEL JE VRAAG VIA WHATSAPP